Адаптація молодших школярів в умовах негативного екологічного впливу (Екологічний вісник Криворіжжя, 2018)
Залежність здоров’я від факторів зовнішнього середовища є одним із основних аспектів проблеми здоров’я людей на популяційному рівні. Екологічний стан сьогодення характерний тим, що обсяг допустимої дії людства на біосферу вже перебільшено у 8-10 разів. Лише в одному Кривому Розі від стаціонарних джерел щорічно викидається в повітря десята частина всіх забруднюючих речовин в Україні. Актуальність вивчення негативного екологічного впливу на гармонійний розвиток дітей, підлітків та молоді на сучасному етапі розвитку суспільства далі все більше буде набувати вагомого статусу.