Флористичний склад та екоморфічний спектр деревно-чагарникових видів парку ім. 50-річчя радянської України (м. Кривий Ріг) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2015)
Сучасний стан багатьох культивованих зелених насаджень м. Кривого Рогу потребує комплексного підходу до вивчення екоморфічних показників їх компонентів, зокрема дерев та чагарників. В умовах урбанізованого середовища та обмеженого фінансування зеленого господарства міста, зокрема природно-охоронних проектів, актуальною залишається проблема добору аборигенних та акліматизованих видів, маловибагливих та найбільш адаптованих до конкретних місцезростань. Водночас спостерігається тенденція підвищення вимог до естетичності об’єктів озеленення (зокрема декоративності), що дещо ускладнює першочергові завдання.