Багатовікові дерева дубу звичайного в насадженнях історичного центру Криворіжжя (Екологічний вісник Криворіжжя, 2015)
Найбільшої естетичності і виразності сучасним міським об’єктам озеленення надають вікові деревні рослини - рослини, вік яких перевищує 100 років. Вони декоративні цілий рік в різноманітних садово-паркових насадженнях. Окремі екземпляри таких патріархів пов’язані з певними історичними подіями та видатними людьми. Загалом, старовікові дерева доцільно вважати національним надбанням. Особливо актуальні дослідження та подальше заповідання вікових дерев на Криворіжжі, що характеризується потужним антропогенним навантаженням на довкілля та утворенням значних площ техногенних ландшафтів. Серед об’єктів озеленення регіону особливе значення мають насадження історичного центру.