Вплив промислових стокiв Криворiзького ремонтно-механiчного заводу на стан рiчки Саксагань (Екологічний вісник Криворіжжя, 2019)
В статтi представленi данi про склад несприятливих факторiв у змивних та стiчних водах, що  формуються на територiї Криворiзького ремонтно-механiчного заводу та несуть загрозу забруднення поверхневих вод мiської рiчки Саксагань. Встановлено, що у складi промислових скидiв води присутнi завислi речовини, сульфати, азот амонiйний, хлориди, нiтрати, нiтрити, фосфати, нафтопродукти, залiзо загальне, цинк, алюмiнiй, хром та iнше. Потрапляння зазначених хiмiчних полютантiв у вiдкритий водний об’єкт несе загрозу суттєвих порушень в станi бiогеоценозу водойми.
Keywords: промисловi стоки; змивнi води; рiчка; забруднення