Обізнаність студентів педагогічного університету щодо екологічних проблем регіону як джерело формування у молоді культури екологічної безпеки (Екологічний вісник Криворіжжя, 2016)
Високий рівень забрудненості повітря, нерозв’язані проблеми з водоочищення та водопостачання міста, засміченість селітебних та парково-рекреаційних зон, сумнівна якість харчування та високий рівень побутового електромагнітного випромінювання призводять до зниження фізіологічного стану молодого організму, загальної працездатності та здібностей до навчання. Обмеженість традиційних підходів до оцінки небезпеки з боку навколишнього середовища для здоров’я людини і неможливість встановлення прямих причинно-наслідкових зв’язків призвели до необхідності розвитку ймовірних методів оцінки шкоди, що наноситься здоров’ю, які отримали узагальнюючу назву — методи аналізу ризику.