Поетика густативів у повісті Марії Матіос «Кулінарні фіґлі»
DOI:
https://doi.org/10.31812/filstd.v16i0.123Ключові слова:
густативи, лексеми, поетика, функціїАнотація
У статті проаналізовано специфіку використання густативної лексики для презентації багатющої національної кухні в повісті М. Матіос «Кулінарні фіґлі». З’ясовано, що у творі широко вживаються такі групи лексем, як-от: глютонічні топоси, інструментативи, лексеми-номени. Густативна лексика в повісті «Кулінарні фіґлі» виконує функції розвитку уяви реципієнта, збудження апетиту, сприяє максимальній візуалізації страв національної кухні.
Metrics
Посилання
Матіос М. Кулінарні фіґлі / М. Матіос. –[2-ге вид.]. –Львів : ПА «Піраміда», 2011. –222 с.
Мелех Г. Сучасний стан дослідження фаховоїмови кулінарії / Г. Мелех [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://irbis-nbuv.gov.ua/.../cgiirbis_64.exe?.
Ніколенко В. Гастрономічні детермінанти суспільного життя: соціологічний вимір : дис. ... д. соціол.наук/ В. В. Ніколенко. –Дніпропетровськ, 2015. –663 с.