Поетика густативів у повісті Марії Матіос «Кулінарні фіґлі»

Автор(и)

  • Світлана Іванівна Ковпік Криворізький державний педагогічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31812/filstd.v16i0.123

Ключові слова:

густативи, лексеми, поетика, функції

Анотація

У статті проаналізовано специфіку використання густативної лексики для презентації багатющої національної кухні в повісті М. Матіос «Кулінарні фіґлі». З’ясовано, що у творі широко вживаються такі групи лексем, як-от: глютонічні топоси, інструментативи, лексеми-номени. Густативна лексика в повісті «Кулінарні фіґлі» виконує функції розвитку уяви реципієнта, збудження апетиту, сприяє максимальній візуалізації страв національної кухні.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 147 / PDF downloads: 116

Біографія автора

Світлана Іванівна Ковпік, Криворізький державний педагогічний університет

доктор філологічних наук, професор кафедри української та світової літератур

Посилання

Матіос М. Кулінарні фіґлі / М. Матіос. –[2-ге вид.]. –Львів : ПА «Піраміда», 2011. –222 с.

Мелех Г. Сучасний стан дослідження фаховоїмови кулінарії / Г. Мелех [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://irbis-nbuv.gov.ua/.../cgiirbis_64.exe?.

Ніколенко В. Гастрономічні детермінанти суспільного життя: соціологічний вимір : дис. ... д. соціол.наук/ В. В. Ніколенко. –Дніпропетровськ, 2015. –663 с.

Downloads

Опубліковано

2017-10-27

Як цитувати

Ковпік, С. І. (2017). Поетика густативів у повісті Марії Матіос «Кулінарні фіґлі». Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 16, 351–358. https://doi.org/10.31812/filstd.v16i0.123

Номер

Розділ

Лінгвістика і поетика тексту