Поетика густативів у повісті Марії Матіос «Кулінарні фіґлі»

Автор(и)

  • Світлана Іванівна Ковпік Криворізький державний педагогічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31812/filstd.v16i0.123

Ключові слова:

густативи, лексеми, поетика, функції

Анотація

У статті проаналізовано специфіку використання густативної лексики для презентації багатющої національної кухні в повісті М. Матіос «Кулінарні фіґлі». З’ясовано, що у творі широко вживаються такі групи лексем, як-от: глютонічні топоси, інструментативи, лексеми-номени. Густативна лексика в повісті «Кулінарні фіґлі» виконує функції розвитку уяви реципієнта, збудження апетиту, сприяє максимальній візуалізації страв національної кухні.

Metrics

PDF views
129
Jan 2018Jul 2018Jan 2019Jul 2019Jan 2020Jul 2020Jan 2021Jul 2021Jan 2022Jul 2022Jan 2023Jul 2023Jan 2024Jul 2024Jan 2025Jul 2025Jan 20266.0
|
Abstract views: 165 / PDF downloads: 129

Біографія автора

Світлана Іванівна Ковпік, Криворізький державний педагогічний університет

доктор філологічних наук, професор кафедри української та світової літератур

Посилання

Матіос М. Кулінарні фіґлі / М. Матіос. –[2-ге вид.]. –Львів : ПА «Піраміда», 2011. –222 с.

Мелех Г. Сучасний стан дослідження фаховоїмови кулінарії / Г. Мелех [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://irbis-nbuv.gov.ua/.../cgiirbis_64.exe?.

Ніколенко В. Гастрономічні детермінанти суспільного життя: соціологічний вимір : дис. ... д. соціол.наук/ В. В. Ніколенко. –Дніпропетровськ, 2015. –663 с.

Downloads

Опубліковано

2017-10-27

Як цитувати

Ковпік, С. І. (2017). Поетика густативів у повісті Марії Матіос «Кулінарні фіґлі». Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 16, 351–358. https://doi.org/10.31812/filstd.v16i0.123

Номер

Розділ

Лінгвістика і поетика тексту