Назви на позначення кольорів в індоєвропейській мові - Іншаков, Артур Євгенович (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
Дослідження історії словникового складу української мови неможливе без з’ясування становлення окремих семантичних груп лексики, зокрема кольоративів. У статті розглядаються найменування кольорів у індоєвропейській мові. Дослідники в розглядуваному періоді аналізують кольоролексеми білий, чорний, червоний, жовтий.