Орнітологічний код у сучасній українській мові (на прикладі літератури рідного краю) - Мішеніна, Тетяна Михайлівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У публікації встановлено основні типи семантичних відношень в аналізованій лексико-семантичній групі за даними лексикографічних джерел; досліджено національно-мовну специфіку слів-відповідників за внутрішньою формою; досліджено специфіку в розвитку переносних значень назв птахів в українській мові на прикладі художнього мовлення письменника рідного краю.