Концепт кохання в ліричних творах Олександра Олеся - Семененко, Любов Миколаївна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розглядається специфіка творчого доробку одного з провідних поетів української літератури кінця ХІХ – початку ХХ століть Олександра Олеся (Кандиби). Автор визначає провідні особливості змісту та художньої реалізації концепту кохання в ліричних поезіях митця. Основна увага приділена аналізу постаті ліричного героя та збірного образу жінки.