Фольклорна свідомість сну: особливості функціонування - Щербак, Світлана Валентинівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Стаття присвячена дослідженню структурних особливостей народного сонника (сну, сновидіння) з позиції проявів у ньому національного менталітету та відображення фрагментів національного характеру українського народу. У статті подається аналіз сновидінь за класифікацією народного сну, запропонованою Миколою Дмитренком.