Рекламний текст як функціональний різновид мовлення - Арешенкова, Олександра Юріївна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті зроблено огляд різних трактувань реклами як форми діяльності та запропоновано узагальнену класифікацію рекламних повідомлень. Схарактеризовано рекламне мовлення як вид масової комунікації, описано модель рекламної комунікації. Подано комунікативно-мовленнєві характеристики рекламного тексту та зроблено спробу визначити місце текстів реклами в системі функціональних стилів.