Функціонування одоративів в українській літературі І пол. ХІХ ст. - Іншакова, Інна Євгенівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
Дослідження історії лексичного складу української мови неможливе без з’ясування історії окремих семантичних груп. Аналіз одоративів у творчості І. Котляревського, Г. Квітки-Основ’яненка, Т. Шевченка репрезентує лексику запаху в українській мові І пол. ХІХ ст.