Малі фольклорні жанри як форма вираження національного характеру - Каневська, Ольга Борисівна; Щербак, Світлана Валентинівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті в лінгвостилістичному аспекті проаналізовані малі фольклорні жанри (лічилки, скоромовки, загадки), схарактеризовані їхні жанрові, ритмомелодичні, лексико-стилістичні та граматичні особливості, простежено відображення в них фрагментів національного колориту.