Семантичний аспект зіставлення англійських та українських фразеологічних одиниць - Клименко, Ірина Михайлівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті досліджується семантичний аспект зіставлення англійських та українських фразеологізмів, розглядається проблема визначення типів міжмовних відношень на лексико-семантичному рівні. Аналізуються випадки еквівалентності, включення, пересічення та безеквівалентності на прикладі фразеологічних систем зазначених мов.