Адресатна синтаксема в реченнях з дієслівними предикатами дії в українській мові - Овчиннікова, Ірина Ігорівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглянуто особливості реалізації адресатної синтаксеми в реченнях з дієслівними предикатами дії; схарактеризовано способи вираження об’єктного компонента, який позначає адресата дії; виявлено залежність між семантикою предиката і семантикою синтаксем, які супроводжують спосіб вираження адресатності в реченні.