«О слово рідне, хто без тебе я?» (Про стиль доби та індивідуальний стиль Дмитра Павличка) - Малюга, Наталія Миколаївна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті йдеться про індивідуальну неповторність письменника у виборі вербальних засобів для відтворення мовної картини світу, про особливості реалізації можливостей художнього стилю відповідно до естетичного задуму автора.