Семантика похідних, утворених від назв кольорів - Іншакова, Ірина Опанасівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Сучасна українська мова багата на кольоративи та їх похідні. Подана класифікація структурно-семантичних груп похідних, утворених від назв кольорів, у їх основі – лексичне значення слів та спосіб словотвору. Матеріал свідчить про невичерпні можливості словотвору української мови.