Лексика художніх творів Д. Яворницького: семантична структура та стилістичні функції - Майборода, Наталія Григорівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті проаналізована лексика художніх творів Д. Яворницького з погляду особливостей використання як загальновживаних лексичних номінацій, так і лексики вузького стилістичного призначення; описані тематичні групи, які автор використовує для змалювання життя і побуту українського селянства.