Поетичний синтаксис Миколи Кузьменка - Поповський, Анатолій Михайлович (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті висвітлюється організація мовних засобів поетичного синтаксису самобутнього сатирика й гумориста, твори якого ґрунтуються на живомовній основі та народнопісенній ритмомелодиці Степової України кінця ХІХ – початку ХХ століття.