Про суспільну потребу й прагматичну мету двомовного українсько-російського та російсько-українського пареміологічного словника - Малюга, Наталія Миколаївна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті наголошено на потребі спеціальної лексикографічної праці, завданням якої є впорядкувати найбільш уживані прислів’я і приказки української та російської мов, описати значення і можливості використання в тексті, продемонструвати типові випадки варіювання в мовленні, окреслити типові ситуації, у яких вони побутують, виявити „фонову” культурно-історичну інформацію.