Полонізми в публіцистиці М. Грушевського - Клімчук, Галина Петрівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті йде мова про полонізми, засвідчені в публіцистичній спадщині М. Грушевського; аналізуються їхні словотвірні, лексичні та семантичні різновиди. Здійснено спробу систематизувати лексику польського походження з урахуванням структурних, семантичних і функціональних особливостей; з’ясовано стилістичний статус відповідних запозичень у сучасному літературному вжитку.