Паремії як засіб політичного впливу на адресата в публіцистичному дискурсі Михайла Грушевського - Клімчук, Галина Петрівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
Статтю присвячено дослідженню функціональних особливостей та комунікативно-прагматичного потенціалу прислів’їв і приказок у публіцистичній спадщині Михайла Грушевського. Здійснено аналіз мовленнєвого впливу узуальних та модифікованих паремій на свідомість реципієнта.