Художньо-стильові особливості казки «Купідон та Психея» - Щербак, Світлана Валентинівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті йдеться про художньо-стильові особливості казки, що виступають типовими ознаками відповідного народного жанру, сприяють змалюванню народного світогляду, роблять казку більш фантастичною. Завдяки художньо-стильовим ознакам у казці «Купідон та Психея» простежується переплетіння фантазії та дійсності, своєрідність відбиття побуту, характерів людей, що складає уявлення про народність