Повтор як художній засіб в українській літературній казці ХІХ століття - Крашеніннікова, Тетяна Валеріївна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті розглянуто повтор як художній засіб. Узагальнено наукові дослідження з цього питання. Звернуто увагу на класифікацію повторів в українському мовознавстві та подано види повторів у літературних казках. Наукову цінність становлять приклади, що підтверджують авторську індивідуальність на використання повторів у текстах на один сюжет.