Міжмовні лексико-семантичні відношення (на матеріалі англійської та української фразеології) - Клименко, Ірина Михайлівна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
У статті досліджено проблему визначення типів міжмовних відношень на лексико-семантичному рівні. Розглянуто випадки еквівалентності, включення, пересічення та безеквівалентності на прикладі англійської та української фразеологічних систем.