Комунікативно-семантичні особливості однофразових замовлянь-розповідей - Остроушко, Оксана Андріївна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
У статті розглянуто семантичні й структурні особливості українських однофразових замовлянь-розповідей. Ці особливості зумовлені своєрідним комунікативним призначенням досліджуваних текстів, їх магічною функцією. Замовляння-розповіді яскраво відбивають ряд психологічних особливостей мовців.