Address syntaxema in sentences with verbal predicates of the Ukrainian language (Philological Studies: Scientific Bulletin of Kryvyi Rih State Pedagogical University, 2012)
У статті розглянуто особливості реалізації адресатної синтаксеми в реченнях з дієслівними предикатами дії; схарактеризовано способи вираження об’єктного компонента, який позначає адресата дії; виявлено залежність між семантикою предиката і семантикою синтаксем, які супроводжують спосіб вираження адресатності в реченні.
Keywords: action; object; predicate; syntaxema; addressee; dative; deliberatyv