(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті порушено актуальні проблеми формування багатокультурної мовної особистості для рівноправної участі в міжкультурному спілкуванні. Проаналізовано погляди науковців на досліджувану проблему, схарактеризовано мету навчання іноземних громадян, основні підходи, принципи, методи та прийоми вивчення української мови як іноземної. Виокремлено комплекс вправ і методів для формування компетентностей міжкультурної комунікації студентів-іноземців у процесі навчання української мови на основному етапі навчання.