(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У пропонованій розвідці описано та досліджено демінутиви та аугментативи, крізь призму яких відбивається мовна картина світу українців. При усвідомленні, відбиранні та вживанні різних іменників із відмінних, специфічних засобів українці вибирають передусім оцінні, конотативні, а не нейтральні одиниці. З’ясовано, що на творення цих дериватів впливають власне лінгвальні чинники, соціолінгвальні та психолінгвальні.