(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті розглянуто явище материнства з позиції його лінгвальної інтерпретації; визначено групи фразеологічних одиниць, що виражають усталені в лінгвокультурі стереотипні погляди на вагітність жінки, народження нею дітей, їх вигодовування, виховання та ін. Звернено увагу на особливості лексичної номінації дій, процесів, станів, пов’язаних з материнством, з’ясовано його соціокультурну характеристику в межах українського комунікативного простору.