(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
Статтю присвячено розкриттю лінгвокогнітивних параметрів інтерпретації художньої творчості митця у доробку Юрія Мушкетика. Мистецький шлях розглянуто у співвідношенні з долею, переживання якої відбувається в рамках сакральних понять (віра, душа, дух, вічність, буття / небуття, діалектика), де душа художника переживає етапи пізнання, інтеракції, емпатії на рівні митець / інша людина / суспільство. Поняття краси, довершеності, гармонії – через уміння відчути майстром їх зміст на рівні внутрішнього світу – душі.