(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті розглядаються особливості змісту та художньої реалізації дискурсу мистецтва в поетичній творчості відомого українського автора межі ХІХ–ХХ століть Володимира Самійленка. Відзначено, що в поетичному доробку письменника своєрідно поєдналися елементи народницького та модерністського потрактування сутності мистецтва і його місця в людському житті. У статті розкрито основні художні образи, актуальні для дискурсу мистецтва у творчості поета.