(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Пропонована розвідка аналізує властивості картини світу. Картина світу являє собою створюваний людиною суб’єктивний образ об’єктивної реальності. Виділяють змістовні властивості картини світу та формальні властивості. Встановлено, що картина світу несе в собі основні властивості світогляду людини, є достовірною для свого суб’єкта та має системний характер, образність, цілісність.