(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розглядається проблема табу в комунікації. Подано класифікацію способів неповного дотримання табу на матеріалі українського мовлення. Зроблено спробу виокремити найчастотніші засоби уникнення табу в побутовому спілкуванні й виявити вплив табу на результативність комунікативної взаємодії.