(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті опрацьовано проблему ієрархії семантичних ролей у внутрішньому просторі слов’янського речення з послідовним диференціюванням агенса, об’єкта, інструмента. Вперше встановлено основні різновиди агенса у внутрішньореченнєвому просторі з опертям на розмежування предикатності й непредикатності й типології валентних класів, через послідовне узагальнення сучасних концепцій тлумачення агенса виявлено основні диференційні ознаки агенса та їхню реалізацію в конкретних реченнєвих утвореннях.