(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розглядаються деякі синтагматичні відношення між термінами української, англійської та португальської мов у сфері зобов’язального права у зіставленні. Синтагматичні відношення аналізуються у межах мінімальної синтаксичної одиниці в зазначених досліджуваних мовах та розрізняються за сполучуваністю та контекстом (лексичним і синтаксичним) та аспектами синтагматики (семантичним і граматичним).