(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті досліджуються проблеми відображення в соціально-побутовому фольклорі ХХ століття, а саме в анекдоті, народних оцінок радянського тоталітарного режиму. Народні твори осмислюються як спосіб протесту проти геноциду українського народу в часи ідеологічного тиску на все національне.