(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Толковий Псалтир опинився на периферії філологічних досліджень. Гоніння, звинувачення Максима Грека в єресі першкоджали його публікації. Виданий у 1897 р., Псалтир відображає літературну мову 1-ї половини XVI ст. і новаторський підхід письменника до перекладу богослужбових книг, що виявився в нормуванні церковнослов’янської мови та поміркованої її русифікації. Пам’ятка надає широкі можливості задля всебічного вивчення літературної мови своєї епохи.