(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті досліджено різні норми етикетного спілкування. Проаналізовано фатичну функцію мови, спрямовану на встановлення й підтримку контакту у процесах спілкування. З’ясовано, що мовний етикет слугує підтримкою контакту між людьми, є головним чинником фатичного спілкування. У цьому аспекті людина розглядається як продукт і результат спілкування, акцентується на інтерсубʼєктивному в мовному етикеті.