(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
Дослідження історії словникового складу української мови неможливе без з’ясування становлення окремих семантичних груп лексики, зокрема кольоративів. У статті розглядається функціонування кольоративу червоний та його похідних у староукраїнській мові (XI–XIII ст.). Засвідчено необмежену сполучуваність номена червоний, розглянуто використання лексеми в прямому та переносному значеннях.