(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
Статтю присвячено проблемі застосування результатів мовознавчих досліджень у практиці проведення вступних уроків з української мови. Запропоновані матеріали покликані виробити вміння розумітися на складних питаннях функціонування мови в суспільстві. Автор скеровує роботу суб’єктів навчального процесу на поглиблене опрацювання спеціальної літератури, на вивчення дискусійних питань, що має вагоме значення в успішній соціалізації учнів і випускників навчальних закладів.