(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті обґрунтовано статус тональності як текстової і модальності як логіко-граматичної категорії. Проаналізовано складники тональності – окремі тони: основний, який є носієм ідеї твору, та локальні, підпорядковані детермінанту. Розмаїття тонів складає текстову поліфонію, що є сумарною тональною характеристикою.