(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто питання структури концепту, специфіку його образного компоненту. Проаналізовано галицько-руські народні приповідки на позначення інтелектуальної діяльності людини, з’ясовано специфічні риси української етносвідомості в діахронічному аспекті. Досліджено паремійний матеріал, що репрезентує концепт «розум» на певному синхронічному відрізку.