(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
На матеріалі західнополіських і суміжних говірок проаналізовано систему іменникової словозміни в аспекті опису виявів у говіркових закінченнях фонетичних закономірностей досліджуваного ареалу, передусім специфіки рефлексації етимологічних голосних. З’ясовано, що флексійну варіантність у субстантивній парадигмі визначають передусім континуанти давнього h, а також етимологічних *о та *е, якість рефлексації яких, як правило, залежить від наголосу, що також зумовлює просторову поведінку відповідних словоформ.