(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті комплексно досліджено безсполучникові складносурядні речення, закцентовано увагу на специфіці їхньої формально-граматичної та семантико-синтаксичної організації. Визначено характерні ознаки, що уможливлюють зарахування тих чи тих безсполучникових конструкцій до складносурядних, констатовано, що найпосутнішою з цих ознак постає граматична рівноправність предикативних частин та неспрямований синтаксичний звʼязок між ними.