(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто сучасну російську парадигматику на рівні системних зв’язків слів. Системні відношення особливо виразно проявляються в лексиці. Відношення лінгвістичних одиниць на основі загальної ознаки виражені в синонімії. Словники синонімів є важливим джерелом відображення лексичної системи сучасної російської мови. Синоніми відрізняються відтінками значень, стилістичним забарвленням і виконують ряд функцій у мові.