(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто типологію та основні функціональні особливості етнічно маркованих власних назв у повісті В. Нестайка «Чарівні окуляри». Проаналізовано можливості класифікації таких одиниць та з’ясовано їх основне функціональне призначення у художньому творі, розрахованому на дитячу та юнацьку аудиторію.