(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
Статтю присвячено актуальній проблемі методики навчання української мови студентів-іноземців. Уміння здійснювати компресію тексту є необхідною умовою комплексної роботи з навчальною та науковою літературою з обраного фаху. Анотування є одним із різновидів такої діяльності. Автор аналізує типи анотації та пропонує систему роботи, що сприятиме формуванню умінь та навичок написання анотацій до текстів різних типів.