(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті описані особливості відтворення чоловічого та жіночого начал у міфологічних системах прадавніх цивілізацій, які проаналізовано з позицій відображення гендерного дуалізму міфологічного світосприйняття.