(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті пропонуються теоретичні та історико-літературні концепції жанрових ознак роману в контексті їх розвитку, починаючи з літератури античності до першої половини ХХ століття. Значну увагу приділено теоретичним працям, які вважають фундаментальними в галузі поетики та типології романного жанру.